петък, 30 октомври 2009 г.

Херта иска да върне Домо в България

Българският нападател на Херта (Берлин) Валери Домовчийски е изпаднал в немилост пред новия си треньор Фридхелм Функел, който през зимната пауза ще се опита да го върне в България. Това става ясно от публикация в местния вестник "BZ". Домо и неговият колега от атаката Артур Вишнярек са две от имената в "черния списък" на специалиста. От тях двамата, както и от бразилците Сичеро и Кака
, Херта ще се опита да набави средства, с които да разполага на трансферния пазар през зимата. Домовчийски няма гол от началото на сезона и това е в основата на желанието на Функел да се раздели с него. Специалистът е казал на шефовете си, че иска през зимата да привлече изявен голмайстор, който да реализира положенията създавани от тима. Тъй като в момента берлинският гранд се намира във финансова криза, пред него има две възможности - или да се раздели с някои играчи, като така набере нужните средства за нови покупки, или да намери нов спонсор, който да осигури пари за трансфери.

"Домовчийски и Вишнярек направиха имена в своите родни България и Полша, като там изявите им непрекъснато се следят. Ако оттам пристигнат запитвания за тях, от Херта ще бъдат склонни да преговарят за техни трансфери", пише "BZ" за плана на Функел.

"Когато не разполагаш с пари за нови попълнения, трябва да намериш алтернативни пътища, с които да постигнеш целите си", коментира ситуацията мениджърът на клуба Михаел Преец.

От пристигането си в Берлин Домо има 5 гола от 34 мача като рядко е бил на терена през всички 90 минути. През настоящия сезон все още няма гол в Бундеслигата, но се разписа в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу датския Брьондби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар