четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Тифози се опитаха да линчуват Мишо Иванов и компания

В много неприятна ситуация изпаднаха вратарят на младежкия национален отбор на България Михаил Иванов и неговите съотборници от Сиена тази нощ. Бесните тифози на отбора искали едва ли не саморазправа с играчите и най-вече с треньора Марко Джампаоло след загубата от Болоня с 1:2, която бе седма за сезона от 10 кръга и закотви тосканците на дъното в калчото.
На прибиране от Болоня и слизане от магистралата в посока Сиена към един 1,30 часа след полунощдва автомобила с привърженици на "бяло-черните" блокирали пътя на автобуса, като се наложило шофьорът рязко да натисне спирачи и да излезе леко от пътя, за да избегне катастрофа.Тифозите не се примирили и продължили да гонят автобуса, а още 100 тифози блокирали хотела на тима в центъра на града и в продължение на час не им позволили да слязат от автобуса. Всичко се оправило благодарение на намесата на карабинерите (б.а италианските полицаи), които отдръпнали тълпата от автобуса.

"Беше ужасно. Всички спяхме на връщане от Болоня, когато изведнъж рейсът рязко наби спирачки и щеше да ни обърне на пътя, за да избегне удар с паркирани от нашите тифози автомобили. Веднага след това ни подгони колона от коли, а в града в продължение на час не ни пускаха да слезем от автобуса и да си влезнем в хотела, като обиждаха тима и най-вече треньора. Благодарение на полицията всичко мина добре и в 3 и нещо след полунощ се прибрахме в хотелските стаи да спим", коментира случилото се Иванов пред Pro-sport-bg

Интересното е, че Сиена се слави с най-мирната публика в италианското калчо, която този сезон подобри рекорда си по абонаментни карти след доброто представяне през последните два сезона и средно на мач ходят по 14-15 хиляди зрители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар